Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

FILM: jOBS

Publikováno: 14. 8. 2015

Žánr: Životopisný, Drama

Natočeno: 2013, USA

První zhlédnutí: 12. 8. 2015

jOBS na čsfd

Snímek z filmu jOBS

Film jOBS, režie: Joshua Michael Stern

Děj:

Provedení úsekem života Steva Jobse, zakladatele Applu, od jeho studií na vysoké, přes založení společnosti, vytvoření Macintoshe, odchod ze společnosti. Následuje skok v čase a závěr filmu je věnovaný znovupřevzetí vlády nad Applem v roce 1996.

Můj názor

Přirozeně se nutí srovnání se starším filmem Piráti ze Silocon Valley. Oba filmy mapují téměř shodnou část Jobsova života, zdá se mi ale, že Pirátům se to povedlo lépe.

Film jOBS jde hodně po povrchu a připomíná jakousi osnovu Jobsova života. Sem tam vypíchne důležitou událost, zmíní důležité jméno a sdělí, jestli se s Jobsem měli rádi, nebo ne. Lidem, kteří jeho život neznají, film toho moc neřekne, ti, kteří o něm něco vědí, se nedozví nic nového.

Fanoušci Applu jistě znají knihu Waltera Isaacsona Steve Jobs (Jobsův životopis, na kterém se Jobs osobně podílel). Ostatním ji doporučuji přečíst, poté budete vědět, o čem se ve filmu mluví.

Povrchnost není jediným problémem. Hlavní postava není ztvárněna nikterak přesvědčivě. Steve se ve filmu nikdy pořádně nezapálí, nerozeřve (jen jednou rozbrečí). Vždy jsem si myslel, že dokázal člověku vymluvit mozek z hlavy a donutit ho si koupit třeba vidličku na polívku. Ve filmu nic takového neuvidíte.


Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů