Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

FILM: Zálesák

Publikováno: 20. 8. 2015

Žánr: Dobrodružný, Komedie, Akční

Natočeno: 1996, USA

První zhlédnutí: 15. 8. 2015

Zálesák na čsfd

Děj

Bezohledný obchodník se chystá vykácet krásný horský les, ten však chce za každou cenu zachránit nejen místní mládež, která si tu ráda hraje, ale také duch hory, který celý kraj ochraňuje. Boj to bude urputný, zištný obchodník se na cestě za zbohatnutím neštítí ničeho.

Bacha, spoiler!

Děj podrobně

Stařík vypráví dětem u ohně historku, jak se před mnoha lety zrodil z velkého zálesáka duch lesa, který od té doby prý ochraňuje celý kraj, kterému dominuje vysoká hora.

Mladý místní obchodník chce les vykácet a zbohatnout na prodeji dřeva. Místním se ta myšlenka moc nelíbí, ačkoli by dostali práci. Obchodník si však již vyřizuje povolení a také nechává vyměřovat les pro těžbu dřeva. Jeho pracovníci ale při práci narazí na medvěda a chtějí ho ulovit. Tomu se rozhodne zabránit mladá slečna, která si tu s kamarády hraje ve srubu – ten slouží již několika generacím místních dětí. Sama by medvídě těžko ochránila, přijde jí však na pomoc duch lesa – Chuck Norris.

Obchodník je nezastavitelný a rozkáže zničit srub.

Jeho pomocník tam proto nastraží výbušninu, která stavbu srovná se zemí a byla by zabila i onu mladou slečnu, kdyby ji duch lesa neochránil.

Od dvanácti hodin začíná platit povolení k těžbě dřeva. Místní šerif se snaží získat na obchodníka zatykač. To se mu sice podaří, je však již pozdě. Stroje jsou už na cestě. Parta dětí se však nehodlá s ničením životního prostředí smířit a proto líčí pasti, které notně obchodníkovi znepříjemní cestu.

Duch lesa však musí holou rukou zastavit běžící pilu a eliminovat lesní dělníky.

Obchodník je zatčen a srub znovu postaven za pomoci celého městečka.

Můj názor

Druhý film s Chuckem Norrisem, který jsem viděl - příběh nemá šťávu ani spád. Akční scény vypadají hrozně vzdušně a nudně.

Chuck Norris tam vystupuje jako taková víla z pohádky, mnohé scény působí až směšně. Vrcholem všeho je modlení se k hoře.

Plus si film získává za svůj výchovný smysl – chránit přírodu. Na druhou stranu, film je nejspíš určen hlavně dětem, ale ukazuje děti jezdící na kole s mizerně nasazenou přilbou, hrající si s nebezpečnými divokými zvířaty a pouštící se do nebezpečného boje s lidským odpadem.


Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů