Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

WINDOWS 8: Vypnutí počítače

Publikováno: 19. 10. 2013

Jak mám proboha vypnout ten počítač?

Pokud se vám právě teď něco takového honí hlavou, když držíte poprvé v ruce počítač s Windows 8 (Windows 8.1), nepropadejte panice, nevytrhávejte počítač ze zásuvky, nebo baterku z notebooku. Tu je takový návod, který vám pomůže.

V dřívějších verzích Windows to bylo snadné, otevřela se nabídka Start a už to bylo. Jak ale tady, když tu nabídka Start není?

Najeďte myší do pravého horního rohu a táhněte myší po boční hraně monitoru dolů.

Zobrazí se vám postranní panel, na kterém ve spodní části vybereme možnost „Nastavení“.

A máte tu Nastavení počítače. Zase v dolní části je ikonka „Vypnutí“, klikněte na ni, nebojte, počítač se hned nevypne, je tu ještě jeden krok.

Tím posledním krokem je vybrat v právě se zobrazivší nabídce tu možnost, kterou preferujete - Režim spánku, Vypnout, Restartovat.


Jsou i jiné možnosti jak vypnout počítač. Například stiskněte klávesovou zkratku Win + X (Win je taková ta klávesa s logem Windows ve spodní řadě klávesnice.), nebo ve Windows 8.1 klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Start vlevo dole. Zobrazí se vám nabídka, ve které vyberete vypnutí.

Nebo notoricky známá klávesová zkratka Ctrl + Alt + Del(ete). - Vpravo dole ikonka vypnutí.


Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů